The Light Bean on pieni parodiapapu, joka syntyi osittain halusta tehdä söpö sarjakuva ja osittain halusta testata instagramin algoritmeja. Paputili oli aktiivisimmillaan keväällä 2020 ja voidaan jopa sanoa, että ilman koronaviruksen aiheuttamaa seesteistä kevättä pieni Ben-papu ei välttämättä olisi koskaan syntynyt. 

Monet papusarjakuvan punchlineista eivät käänny suomeksi, koska sarjakuvassa leikitellään paljon sillä, että sanat being ja bean ovat hyvin saman kuuloisia Lontoon kielellä.

Ben on sarjakuvan päähenkilö, The Light Bean. Optimistipapu, jolle koko elämä on Zen.

Huhun mukaan Benin äiti oli puoliksi kahvipapu ja puoliksi hehkulamppu. Isästä ei ole tietoa.

Mustapapu Lucy on Benin synkeä tasapainottaja. Pitää sarjakuvan mielenkiintoisena.

Tarzan-herne ja Chloe-Kikherne elävät omaa rakkaustarinaansa. (hahmojen nimissä oleva sanaleikki toimii vain englanniksi, Chloe on tyttöherne, eli chick pea) 

Benin sisäinen papu löytyi pitkän meditaatioharjoittelun jälkeen. Ben käy joskus pitkiä keskusteluja sisäisen papunsa kanssa. (Tässä sanaleikki ei taaskaan käänny suomeksi, Inner being vs. Inner bean) 

Lucyn vauvat, Lily, Loki ja Leo, ovat kaikki nimetty demonien tai muiden Lucylle mieleisten mytologian hahmojen mukaan. He ovat vielä pieniä, mutta jo nyt ovat selkeästi aivan omia persooniaan!

Karmapapu on nimensä mukaisesti papumaailman karma. Hän tietää kaiken ja tulee kyllä antamaan jokaiselle oikeudenmukaisen tuomion.

Papusarjakuva on nyt tauolla, mutta sopivan seesteisessä hetkessä se saattaa saada jatkoa.