Nykyinen työnantaja:

Yle Radio Suomi

Some- ja mediatoimittaja

Tuotan sisältöä Radio Suomen somekanaville, mm. videoita, Still-kuvia ja tekstisisältöä. Lisäksi moderoin somekanavien keskustelua sekä vastaan yleisön viesteihin. 

Aktiivisimmin päivitän Instagram- ja Facebook -sivuja, mutta päivitän myös satunnaisesti sisältöä yle.fi:n sivuille. 

Ilmiöittäminen
Oleellinen osa työtäni on ilmiöittää kanavan juontajia tuottamissani sisällöissä. Mielestäni ilmiöittämisen onnistumisessa tärkeimpiä elementtejä ovat ihmistuntemus ja tiimipelaaminen. Lähden itse aina siitä, että suunnittelen sellaista sisältöä, jonka jokainen mukana oleva voi allekirjoittaa omakseen. 

Suuren kanavan langat käsissä
Radio Suomella on laaja ohjelmavalikoima ja minun tehtävänä on esitellä ohjelmia omilla yksilöllisillä tavoilla, mutta kuitenkin kanavan brändiin sopivina osina. Tämä asettaa tehtävään raamit, jotka haastavat etsimään luovia ratkaisuja sisällöntuotantoon.

Käyttämiäni ohjelmia:
Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe Premiere Pro, HeadlinerApp
Brandwatch (Falcon), Fynd, Jopo, Wufoo, Meta, Giphy

Suunnitelmasta
somesisällöksi

Radio Suomi tarvitsee somesisältöjä, erilaisiin ohjelmakokonaisuuksiin, kuten:

  • pisteohjelmat
  • audiosarjat
  • lähetysvirran ohjelmat

Lisäksi Radio Suomi tekee paljon osallistavaa radiosisältöä, jolloin on mietittävä millä keinoin kuuntelijat pystyvät osallistumaan radio-ohjelmaan sosiaalisen median kautta.

(Kuvassa tekemäni kuvitus Radiosarjaan Muistipeli, joka käsitteli aistimuistia.)

Orgaaninen somestrategia

Radio Suomi ei käytä maksettua mainontaa, joten jokainen katsoja ja tykkäys on saatu täysin orgaanisen kasvun kautta. 

Osallistaminen ja aktivoiminen ovatkin tärkeä osa sisältöjä, jotta kattavuus voisi kilpailla kaupallisten toimijoiden kanssa.

Muutamia esimerkkejä ohjelmakuvista

Ohjelmakuvat ovat audiosarjojen kuvituksia, jotka tulevat mm. Yle Areenaan näkyviin.
Tekemissäni ohjelmakuvissa toistuu usein sähkönsininen sekä kirkas pinkki, sillä ne ovat Radio Suomen teemavärejä ja pyrin tuomaan Radio Suomen brändiä näkyviin myös Areena-kuviin.

Mitä kuuluu, Suomi?

Kuvassa haettiin kuvakulmaa, jossa juontaja näyttäisi haastattelevan katsojaa. Sinisen värin korostaminen sopii sekä Suomen sinivalkoiseen väritykseen että Radio Suomen teemaväreihin.

Sinkkuisän elämää

Ohjelmakuvassa sohva oli loistava elementti esittämään tyhjää tilaa, joka sinkkuisällä voi viitata joko viikkoon, jolloin lapsi on toisella vanhemmalla tai siihen, että viereen mahtuisi uusi kumppani.

Suomi-burleski

Sarja kertoo burleskista Suomessa. Kuvassa ohjelman tekijä on sonnustautunut burleskiasuun sekä -meikkeihin ja fonttivalinnoissa korostuu show-teema.

Somepostausten kuvituksia

Tässä muutama esimerkki kuvituskuvista. Yhdistelen usein ottamiani studiokuvia uusiin taustoihin tai muihin elementteihin.

Puhelinlangat laulaa

Radio Suomen kenties tunnetuin ohjelma Puhelinlangat laulaa näkyy somessa joka perjantai juontajakuvalla, jossa juontajat hassuttelevat milloin mitenkin. Joskus teen kuvamanipulaatioita, kuten tässä esimerkissä.

Liikennesääntövisa

Kyseinen kuva tehtiin Radio Suomen Liikenneilta -ohjelmaan liittyvään liikennesääntövisaan. Kuvaa käytettiin sekä visan artikkelin kuvituskuvana että sosiaalisessa mediassa.

Päiväkirjatarinoiden ilta

Tällä kuvalla haettiin tarinoita päiväkirjatarinoiden iltaa varten. Kuvaa käytettiin sekä sosiaalisessa mediassa että artikkelin kuvituskuvana.